December 13-án elindult a Facebook saját szolgáltatása a Szülői Portál, ahol tanácsokat, tippeket kaphatnak azok a szülők, akiknek gyermekei szintén facebook felhasználók. A szolgáltatás különlegessége, hogy magyar nyelven is elérhető. A “szülői portál” segítő szerepet vállal:

Attól függetlenül, hogy van-e saját fiókod, vagy hogy tizenéves gyermekednek van-e, összeszedtünk néhány praktikus hivatkozást, tippet és trükköt, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki a magad számára mindebből, és segíteni tudj gyermekednek is a használatában. Reméljük, hogy hasznosnak találod majd az alábbi eszközöket és információforrásokat.

Az oldal tanácsokkal szolgál a portál biztonságos használatáról, bemutatja, miképpen lehet biztonságossá tenni a Facebook-on történő megjelenést, információ-megosztást, tanácsokat ad a megfélemlítássel szembeni viselkedésről gyerekek, szülők és pedagógusok számára. Tippeket ad a szülőknek, hogyan beszélgessenek gyermekeikkel a Facebook használatáról és a szülők is mutassanak jó példát a számukra. Külön pont tárgyalja az öngyilkossági krízishelyzeteket, s két hazai kapcsolatot is kínál, az LESZ és a Kék Vonal elérhetőségét.

Az ismeretterjesztés stílusa világos, áttekinthető, könnyen érthető, így bizonyára nem marad senkiben kétség a szabályok és lehetőségek tárházát illetően.

Dombi Gábor

A Facebook Szülői portál elérése itt

Reklámok